IZBORI 2018.

Kovačević: Izlaznost od 50 do 55 posto, očekujemo uvjerljivu pobjedu

On je ukazao i da miješanje stranog faktora nikada nije bilo jače kao na ovim izborima

Arhiv

SRNA

7.10.2018

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je izlaznost na današnjim izborima od 50 do 55 posto, da je na istom nivou kao i na prethodnim te naglasio da ova stranka očekuje uvjerljivu pobjedu kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i Milorada Dodika.

- Tu nema dileme. Također, očekujemo da će i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i Predstavničkom domu Parlamenta BiH naša stranka s koalicionim partnerima imati uvjerljivu većinu kada je riječ o kvoti iz RS - istakao je Kovačević na prvoj konferenciji za novinare u izbornoj noći.

Kovačević je rekao da SNSD očekuje da će uskoro proglasiti i pobjedu i najavio dolazak predsjednika stranke i kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Izborni štab u Banjoj Luci.

On je naglasio da je predizborna kampanja za ovogodišnje opće izbore definitivno bila najprljavija u historiji Republike Srpske.

- Tu posebno mislim na opoziciju koja nije birala sredstava i koristila je najrigidnije uvrede i fašističke parole kako bi vrijeđala naše kandidate i članove njihovih porodica. To su građani itekako prepoznali i vjerujem da su danas takvo ponašanje i kaznili - istakao je portparol SNSD-a.

On je ukazao i da miješanje stranog faktora nikada nije bilo jače kao na ovim izborima te da se nisu birala sredstava, od onih u finansijskom smislu pa nadalje.

Kovačević je podsjetio i na današnju izjavu ambasadora SAD u BiH Morin Kormak, koja je pozivala građane da izađu na izbore u što većem broju, jer su, kako kaže, već tada bili svjesni da će SNSD biti uvjerljiv pobjednik ovih izbora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.