IZBORI 2018.

Dragan Čović: Očekujemo od 150 do 155 hiljada glasova za Predsjedništvo BiH

Dodao je kako je razočaran potezom Bošnjaka

Arhiv

Avaz.ba

7.10.2018

Zadovoljstvo i zahvalnost izražavam primarno hrvatskom glasačkom tijelu i svima koji su podržali HDZ i HNS, rekao je na početku svog obraćanja, predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

- Odziv na izbore je iznad svih očekivanja i podrška je daleko veća i mnogo bolja nego što smo očekivali. Očekujem da ćemo doći do 155 hiljada glasova za člana Predsjedništva BiH - rekao je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva te dodao da ako znamo koliko je naše glasačko tijelo, onda moram zahvaliti svima koji su prepoznali projekt koji smo nudili za hrvatski narod, domovinu, ovo je fantastičan rezultat.

Hrvatski narod poslao je jasnu poruku svima, prijateljima Bošnjacima, Srbima i međunarodnim institucijama, da su oni konstitutivan narod i žalosti me što naši prijatelji bošnjaci nisu prepoznali ovo i što su svojim glasovima izabrali dva člana Predsjedništva, rekao je aktuelni član Predsjedništva.  

- Ne možete Hrvatima birati nelegitimne predstavnike, to je put nazadovanja i nije evropski put, a to je poruka i predstavnicima međunarodnih institucija u BiH - kazao je na kraju predsjednik HDZ-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.