IZBORI 2018.

Dodik: Zastava RS morat će biti na zgradi Predsjedništva BiH

Zalagat ću se za poziciju Republike Srpske u BiH i bavit ću se zaštitom ustavnog poretka, istakao je trenutni lider u trci za člana Predsjedništva

O. Matavulj

O

7.10.2018

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, proglasio je izbornu pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH!

- Prema podacima s terena, na osnovu 85% prebrojanih glasova osvojio sam 56% ili 330.890 glasova, a moj protivkandidat Mladen Ivanić oko 260.000 glasova. Razlika je čak 70.500 glasova i očekujem da će biti oko 80.000. Sve je jasno i ne može im pomoći ni sto američkih i britanskih ambasada - rekao je Dodik.

On smatra da se narod jasno izjasnio te da je "Ivanić kažnjen za podaničku politiku i služenje stranim ambasadama".

- Zalagat ću se za poziciju Republike Srpske u BiH i bavit ću se zaštitom ustavnog poretka. Mene ne zanima ko su izabrani članovi Predsjedništva BiH iz druga dva naroda, jer ja kalkuliram voljom naroda iz Republike Srpske. Idem tamo kao predstavnik srpskog naroda i tako ću se i ponašati. Prioritet broj jedan, bit će položaj srpskog naroda - istakao je Dodik.

Na pitanje novinara, on je rekao da će se, prije svega, zakleti Narodnoj skupštini Republike Srpske te da će u zgradi u kojoj on bude sjedio morati biti istaknuta zastava Republike Srpske. Podsjetio je i da su ovo osmi izbori zaredom na kojima je SNSD pobijedio te je zahvalio koalicionim partnerima na ukazanom povjerenju.

Dodao je i da će njegov prvi zvanični sastanak kao člana Predsjedništva BiH imati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je rekao i da na osnovu 40% prebrojanih glasova u trci za predsjednika RS trenutno vodi Željka Cvijanović vodi sa 54,1%, u odnosu na Vukotu Govedaricu, koji ima 45,8%, te da je razlika oko 20.000 glasova.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.