HUMANOST

Petero malih Šabanovića dobit će krov nad glavom

Šestočlana porodica uskoro će imati novu kuću

E. SKOKIĆ

10.10.2018

Šestočlana porodica Šabanović iz Vražića, koja je u nesretnom događaju ostala bez svog hranitelja i glave porodice, uskoro bi trebala dobiti krov nad glavom zahvaljujući pomoći dobrih ljudi. Vražićani su oduvijek poznati kao solidarni ljudi i dobre komšije, što su u teškim danima za porodicu Šabanović ponovo dokazali.

Trud i doprinos

- Započeli smo radove i to je u ovom momentu najvažnije. Pomoć je stigla sa svih strana i zaista, u ime porodice Šabanović, zahvaljujem svima - kaže Ramiz Bešić, daidža tragično nastradalog Amela Šabanovića, koji je preuzeo brigu o šestočlanoj porodici.

Iza Amela Šabanovića, vrijednog domaćina koji je poginuo u prevrtanju traktora, ostali su petero djece i supruga. Najmlađe dijete ima 15 mjeseci, a najstarije deset godina.


Iza Amela Šabanovića ostali supruga i petero dječice

- Vražićanima nije prvi put da rade slične stvari. Uspjeli smo mi i daleko zahtjevnije projekte realizovati, daleko skuplje koji, ruku na srce, nemaju opravdanje kao što je ovo, kuća za majku i petero djece. Kakav god im dom izgradili, oni će imati puno problema da kroče kroz život, ali to će biti naš doprinos i naš trud da im bar jednim dijelom pomognemo – navodi se na Facebook stranici koja okuplja mještane ovog naselja.

Krov nad glavom već je isprojektiran, a posebna zahvalnost, navode Vražićani, pripada Elviru Kadriću.

Izrada projekta

- Nakon izrade idejnog projektnog rješenja upućen je zahtjev na adrese nekoliko građevinskih firmi koje su dostavile svoje ponude. Najpovoljnija među njima bila je firma “Gradnja Nova” iz Vražića, vlasnika Dževada Ahmičića. On je svjestan činjenice da je gradnja ovog objekta specifična iz razloga što će određeni građevinski radovi biti predmet donacija, raznih „izbijanja“ i korigovanja ponude. Ipak, spreman je da radove privede kraju - navodi se na ovoj stranici.

Iza poginulog Amela Šabanovića ostala su djeca Amela (10), Anela (8), Edin (5), Eldin (4) i Anel sa samo 15 mjeseci te supruga Razija.


Kako pomoći  

Oni koji žele pomoći Šabanovićima, novac mogu uplatiti na žiroračun u NLB banci broj: 1322402010653671. Za uplate iz inozemstva: devizna partija: 102202813, IBAN: BA391322210220281370, SWIFT: TB TUBA 22. Kontakt osoba Ramiz Bešić, broj mobitela: 062-541-170.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.