BANJA LUKA Lider SDS-a se neće odazvati pozivu predsjednika RS

Govedarica: S Dodikom ne želim bilo kakav razgovor, ne idemo na sastanak

Izbori su brutalno pokradeni i tražimo da se utvrdi istina, kazao je predsjednik opozicije u manjem bh. entitetu

FENA
10.10.2018 15:37

Foto: Arhiv

Lider SDS-a Vukota Govedarica potvrdio da neće ići na razgovore na koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik pozvao njega i počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanić.

Govedarica je kazao da je razgovarao s Ivanićem, i umjesto kod Dodika, danas će otići na trg gdje više od šest mjeseci protestvuje Davor Dragičević i grupa „Pravada za Davida“.

Tvrdi da ne želi sastanak s "čovjekom koji se u RS-u nalazi na čelu režima, koji je od SDS-a pokušao da napravi terorističku organizaciju, prijetio i zastrašivao građane, a od porodice Dragičević napravio neprijatelje RS i zajedno s institucijama, napravio sve da ne dođe do istine kod je ubio Davida Dragičevića“.

Govedarica kaže da s „vođom režima nema namjeru da pregovara o bilo čemu“.

Istakao je da će se organi SDS-a izjasniti o mnogim stvarima, ali da je to njegov izričit stav da s Dodikom, kojeg optužuje da je „brutalno pokrao volju naroda u RS-u, nema ragovora, niti kafe“.

Kazao je da Savez za pobjedu i dalje smatra da je na sceni izborna krađa te traže da se izvrši brojanje glasova za nivo predsjednika RS-a, gdje je broj nevažećih glasačkih listića, po riječima Govedarice, veći od 42.000.

- Izbori su brutalno pokradeni i tražimo da se utvrdi istina – rekao je Govedarica na konferenciji za novinare Savaza za pobjedu.

NA VRH