IZBORI 2018.

Uočeno više od 1.000 BPS-ovih glasova koji su ukradeni na prvom brojanju u Novom Gradu

U Kantonu Sarajevo najviše pokraden BPS, a slijede Narod i pravda i SBB

Arhiv

Bnn.ba

11.10.2018

Tokom sinoćnjeg brojanja u Općini Novi Grad posmatrači BPS-a pronašli su i identificirali više od 1.000 glasova BPS-a koji su ovoj stranci bili ukradeni tokom prvog brojanja. Glasovi BPS-a su kradeni na način da su prebacivani na "slogove" drugih stranaka samo da bi se neutralizirali. Tako su glasovi BPS-a pronalaženi među glasovima Stranke penzionera i drugih stranaka.

Ovo je do sada najveća izborna krađa u historiji izbora Bosne i Hercegovine jer se pravilno smatra da je za razne nivoe vlasti ukradeno ili neutralizirano više od 500.000 glasova, što dovodi u pitanje bilo kakvu regularnost izbora i legalitet svih izabranih zvaničnika. Prihvatanje ovakvih rezultata, odnosno njihova implementacija, značilo bi pristajanje na krađu, što će, ako to učine opozicione stranke, značiti pristanak na legalizaciju krađe s "ublaženim efektima".

U Kantonu Sarajevo je najviše pokraden BPS, više od 10.000 glasova, postom slijede Narod i pravda te SBB. 

Ukoliko se izborni proces okonča na ovaj način, to će značiti da će Bosna i Hercegovina imati vlast uspostavljenu na punom kriminalu i krađi te će i sama biti kriminalna u svojim temeljima. Sigurno je da će u narednom periodu biti velikih problema u vezi s rezultatima općih izbora 2018. godine jer većina stranaka, vjerovatno, neće pristati na ovakav konačan scenarij.

Ukoliko se dogodi da pak većina stranaka pristane da prihvati ovakve rezultate izbora, to će značiti da prihvataju kriminalan način fiktivnog stvaranja većine/manjine, odnosno brutalne krađe volje birača, čime se izbori potpuno obesmišljavaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.