SARAJEVO

Nikšić i Radončić čvrsto dogovorili koordiniran nastup u formiranju vlasti bez SDA

Vijesti.ba

25.10.2018

U prostorijama Saveza za bolju budućnost u Sarajevu danas je održan sastanak predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i SDP-a Nermina Nikšića. 

Kako saznaju Vijesti.ba, na sastanku koji je trajao duže od sat i po Radončić i Nikšić su čvrsto dogovorili koordiniran nastup na daljnjoj implementaciji izbornih rezultata i formiranju vlasti na svim nivoima bez SDA.

Predsjednici SBB-a i SDP-a potvrdili su i opredijeljenost ovih stranaka za daljnji napredak BiH na putu integracija u EU i NATO, kao i nastavak aktivnosti u cilju stabilizacije prilika u BiH te zaustavljanju negativnih tendencija.

Kao što je poznato, kod Radončića su prije dva dana bili predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i lider Nezavisne bh. liste Ibrahim Hadžibajrić, a u cijeli kontekst pravljenja proevropske koalicije uključeni su i A-SDA i PDA, Naša stranka, Nezavisni blok i, moguće, DF.

Ipak, za pravljenje koalicije bez SDA ključni su odlučnost SDP-a i podrška SBB-a, koji je zastupljen u svim kantonalnim skupštinama te na federalnom i državnom nivou.

Nakon današnjeg sastanka, opcija da predstavnici 75 posto biračke volje naprave koaliciju nasuprot SDA, koja je pod sumnjivim okolnostima i sumnjivim brojanjem osvojila oko 25 posto glasova, postaje potpuno izvjesna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.