ZANIMLJIVOSTI

Brazilcu Nejtanu Sarajevo i Banja Luka su druga kuća

Nejtan u BiH bio tri puta i želi opet doći

G. D.

14.11.2018

Nejtan Malinverni (Nathan) rođen je, odrastao i živi u Sao Paulu. Kao i svi Brazilci, voli nogomet, lijepe žene, sambu i - sve zemlje bivše Jugoslavije, a naročito Bosnu i Hercegovinu! U njegovom domu nalaze se stotine knjiga o našoj zemlji, ali i o Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

- Prvi put sam došao na Balkan 2005. godine. Posjetio sam Zagreb i tamo sam proslavio 20. rođendan. Sedam godina kasnije došao sam u Banju Luku, potom i u Sarajevo. Prijateljima stalno pričam o tim zemljama i gradovima u kojima sam bio i oni znaju mnogo o njima - kazao je Nejtan za „Avaz“.

Boraveći u našoj zemlji, stekao je brojne prijatelje, a među njima i Banjalučanina Roberta Dacešina, kojeg je ovih dana ugostio u svom domu u Sao Paulu.

Nejtan je dugo skupljao sve informacije o zemljama bivše Jugoslavije, ali to, dodaje, nije bilo lako u godinama kada nije bilo interneta. Odlično poznaje ovdašnju muzičku scenu. Voli „Miligram“, S.A.R.S. i „Dubiozu kolektiv“.

- U BiH sam bio tri puta i želim se vratiti, da još jednom vidim Sarajevo i Banju Luku. Dopada mi se mentalitet ljudi u BiH. Za mene su Sarajevo i Banja Luka druga kuća. Imam mnogo knjiga o BiH, a većinu sam kupio u jednoj sarajevskoj knjižari koja se nalazila blizu hostela u kojem sam odsjedao - istakao je Nejtan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.