POSJETE

Dodik i Cvijanović na vojnoj vježbi u Srbiji

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj će učestvovati gotovo 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i aviona

Cvijanović i Dodik: prisustvovuju danas združenoj taktičkoj vježbi sa bojevim gađanjem

Srna

10.11.2018

Predsjednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović prisustvuju danas združenoj taktičkoj vježbi s bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" na poligonu "Pešter"

U Srbiji će danas biti održana velika vojna vježba s bojevim gađanjem pod nazivom "Vek pobednika 1918-2018", kojom će biti obilježeno 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu. 

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i aviona. 

Vježba će se održati istovremeno na deset lokacija u Srbiji, na kojima će se uz sadejstvo sa zračnim snagama, izvoditi planske, vježbovne i borbene aktivnosti uz učešće 100 tenkova, 100 borbenih vozila, 100 artiljerijskih i zemaljskih i protuzračnih raketnih sistema.

Iz Ministarstva odbrane Srbije najavljeno je da će se vježba održati na vojnim kompleksima Pasuljanske livade, Međa, Orešac, Borovac, privremenim poligonima "Pešter" i "Titel", kao i u rejonima Jastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.