MOSTAR

Nakon konstituirajuće sjednice Skupštine HNK slijede pregovori za formiranje vlasti

Prvo ćemo ponuditi one koji imaju najbolji rezultat, kazao je on

Bešlić: Počeli smo razgovore. M. Smajkić

M.Sm.

13.11.2018

Gradonačelnik Mostara i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH HNK Ljubo Bešlić danas nije želio komentirati inicijativu koju su danas pokrenuli u mostarskom SDP-u. 

Bešlić je podsjetio na to da su predstavnici stranaka koje su učestvovale o pregovorima o Mostaru, na lokalnom nivou, dogovorili dvije opcije izmjena Izbornog zakona koje se odnose na grad Mostar.

- Možemo sa zadovoljstvom konstatirati da je iz grada otišao dogovor, koji, istina, nije formalno potpisan, ali su sve stranke dale podršku - naveo je Bešlić.

Upitan o tome je li HDZ BiH u HNK otpočeo pregovore u vezi s formiranjem vlasti, Bešlić je kazao da ta stranka, kao pobjednička u ovom kantonu, trenutno priprema program na temelju kojeg žele otvoriti pregovore sa svim strankama.

- Prvo ćemo ponuditi one koji imaju najbolji rezultat, to bi bio logičan slijed radnji, a još dvojimo oko nekih stvari o tome šta da ponudimo partnerima za formiranje vlasti - kazao je on.

Izrazio je uvjerenje o tome da će koncem sljedeće sedmice biti potvrđeni mandati u Skupštini HNK, a do tada bi, naveo je, HDZ BiH trebao okončati svoj program za pregovore.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.