USPJESI

Mlada Žepčanka raskošnim glasom opčinila region

Pripreme s drugim takmičarima uoči nastupa u polufinalu

Piše: R. AGIĆ

18.11.2018

Među deset finalista megapopularnog takmičenja „Supertalent“, koje se emitira na hrvatskoj Novoj TV, nalazi se i 24-godišnja Iva Augustinović iz Žepča. Njen nastup u polufinalu bacio je kompletan žiri u trans. Svi su bili oduševljeni njenim glasom, pjevanjem, nastupom i držanjem na sceni.  

Djevojka iznimnih vokalnih sposobnosti, za koju žiri kaže da je istinska muzička diva, pjevanjem se bavi odmalena, a prve strofe otpjevala je s majkom u crkvenom zboru.

Nema strahova

O svojim nastupima na takmičenju i pripremi za veliko finale Iva nam je govorila iz Graca, gdje trenutno studira.

- Na „Supertalent“ sam se prijavila na nagovor dečka i roditelja. Smatrali su da je vrijeme da nešto učinim sa svojim glasom. U prvom nastupu imala sam ogromnu tremu, ali kada sam čula glazbu, prebacila sam se u svoj svijet i svi strahovi su nestali. Na audiciji sam pjevala pjesmu „Somwhere Over The Rainbow“ u verziji Leone Luis, a u polufinalu sam pjevala pjesmu Selin Dion „All By Myself“ – govori Augustinović.

Kaže da u polufinalnoj večeri nije imala neka očekivanja.

- Prepustila sam se i uživala u onome što radim, bez obzira na ishod. Međutim, nakon ulaska u finale osjećala sam se šokirano, sretno, euforično. Teško je opisati takav osjećaj. To je nešto što vam se ne događa svaki dan, poseban i predivan trenutak – navodi ona.


Iva svojim glasom oduševljava sve, žiri za nju kaže da je istinska diva

Iva nam je otkrila da je tokom nastupa u polufinalu imala tehničke poteškoće, jer su slušalice zakazale.

- Najprije sam se uplašila, ali nisam dopustila da me taj strah pobijedi. Rekla sam sebi: „Ja to mogu!“ I odradila sam sve najbolje što se može. Iskreno, uživala sam u svakoj sekundi izvedbe - ističe ova skromna djevojka ogromnog glasovnog potencijala.

Veliki motiv

Kaže da radost uspjeha dijeli sa svojim najbližima te da je raduje što su ljudi u regionu ponosni na njen nastup. Za nju to predstavlja veliki motiv i mnogo joj znači. Trenutno se polako priprema za finale koje će biti održano 16. decembra.

- Uvježbavam pjesmu koju ću izvesti. Veoma mi je važno mentalno se pripremiti, s obzirom na to da me čeka veliki stres i mnogo napora. Za nastup se pripremam odmarajući se u prirodi, pokušavam što više biti opuštena i skrenuti misli od negativnih stvari – govori Augustinović, uz želju da pjesma koju će izvesti u finalu ostane iznenađenje.

Svi nastupi su dragi

- Pjevati sam počela onda kada sam i progovorila. Moj talent otkrili su roditelji, a od malih nogu nastupam. Teško je reći koji mi je nastup najdraži, jer svaki od njih bio je predivan i svi imaju veliko značenje za mene - kaže Iva, kojoj su muzički idoli Selin Dion (Celine), Vitni Hjuston (Whitney Houston), Maraja Keri (Maraiah Carey) i Eva Kasidi (Cassidy).


Iva trenutno živi i studira u Gracu. Najprije je upisala muzikologiju, ali je zatim odlučila upisati drugi fakultet, jer je, kako kaže, svestrana i željela se okušati i na drugim područjima  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.