SKANDAL

Novinarima nije omogućeno praćenje inauguracije članova Predsjedništva

Tako novinari iz sale gdje su smješteni ustvari imaju pogled u leđa svojih kolega snimatelja i fotoreportera

Trenutno u Predsjedništvu. S. D.

S.D.

20.11.2018

U zgradi Predsjedništva BiH pri kraju su posljednje pripreme za početak konstituirajuće sjednice novog saziva kolektivnog šefa države. 

Kao i pri ostalim prilikama kada su u pitanju bilo kakve svečanosti u zgradi Predsjedništva BiH, i ovaj put novinarima je zabranjen pristup sali u kojoj su zvaničnici. 

Pripadnici "sedme sile" smješteni su u susjednu salu, a kao „živi zid“, koji novinarima onemogućava i da „bace pogled“ u salu gdje će biti obavljena inauguracija, postavljen je svojevrsni podij na kojem su smješteni snimatelji i fotoreporteri 50 medijskih kuća iz zemlje i regiona koji izvještavaju o današnjem događaju.

Tako novinari iz sale gdje su smješteni ustvari imaju pogled u leđa svojih kolega snimatelja i fotoreportera, a dešavanja u sali gdje će biti održana današnja svečana sjednica moći će pratiti putem ekrana. 

Baš kao da su ostali u svojim redakcijama i sve gledali u prijenosu uživo putem neke od TV kuća koje će prenositi ovaj događaj.

Upravo to su i konstatirali brojni predstavnici medija, koji se zbog ovakvih uvjeta pitaju zašto su i pozvani na današnju svečanost, kojoj u suštini ne prisustvuju, premda se nalaze u zgradi Predsjedništva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.