REAKCIJE

Ognjen Vranješ pomogao je mom sinu u Turskoj

Lijepa priča kreće iz turskog grada Gaziantepa, gdje je dres istoimenog kluba Vranješ nosio prije nekoliko godina

Ervin Čolo i Ognjen Vranješ: Prijateljstvo iz Turske

F. MUSTAFIĆ

20.11.2018

U posljednje vrijeme bh. nogometni reprezentativac Ognjen Vraneš i veći dio navijača „Zmajeva“ najblaže rečeno nisu na istoj talasnoj dužini, odnosno u tihom su sukobu.

Tako je član belgijskog velikana Anderlehta nakon nedavnog susreta u Beču, za razliku od svih ostalih reprezentativaca, otišao odmah u svlačionicu, umjesto da uspjeh i plasman u elitnu grupu Lige nacija proslavi s navijačima.

Spreman pomoći

No, postoji i druga strana Vranješovog prilično kontroverznog karaktera, i to ona neupitno dobra, iskrena, osjećajna... Lijepa priča kreće iz turskog grada Gaziantepa, gdje je dres istoimenog kluba Vranješ nosio prije nekoliko godina.

Upravo tada sklopio je prijateljstvo i pokazao zemljačku solidarnost s Ervinom Čolom, mladim Sarajlijom koji je u to vrijeme u istom gradu igrao košarku. Na Vranješovu ljudskost i spremnost da pomogne drugome u emotivnom, otvorenom pismu ukazala je Evrinova majka Elvira.

Kako je kazala za „Avaz“, na taj način želi da se „konačno skine ljaga s imena našeg fudbalera“.   

- Gaziantep se nalazi blizu sirijske granice. Tada je u Siriji bjesnio rat i nije nam bilo ugodno znati da je naš sin tamo. Tražili smo bilo koga s naših prostora ko je tamo i saznali da Ognjen igra za tamošnji nogometni klub. Javila sam se njegovom bratu Stojanu, koji ih je na kraju povezao. Sprijateljili su se tamo i bili jedan drugom podrška – priča Čolo.

Od tog momenta, Ervin i Ognjen, kako kaže Elvira, postali su nerazdvojni, a ostali su prijatelji i kada su ih životni putevi i karijere razdvojili.

Brojne predrasude

- Ognjen je pomogao mom sinu i dokazao kako ima veliko i nesebično srce. Ostao je s njim u kontaktu i nakon odlaska iz Turske, i to bez ikakvog interesa – govori Čolo.

Kaže da je najviše pogađa to što mnogi imaju predrasude o našem nogometašu i da je zbog toga odlučila reagirati.

- Negativne konotacije na račun njegove tetovaže, koje ga prate već dvije godine, također ne stoje. Mogao je Ogi otići iz reprezentacije, ali on je tu. Igra za BiH – poručuje Čolo.

VIP ulaznice za meč s Austrijom

Naš reprezentativac i prije nekoliko dana pozitivno je iznenadio porodicu Čolo, poklonivši im VIP ulaznice za meč protiv Austrije.

Elviri je sin Ervin želio pripremiti rođendansko iznenađenje, a u pomoć mu je priskočio prijatelj Ognjen Vranješ.

- Čekali smo ga u hotelu u Beču i on je, pored klupskih obaveza, našao vremena da sjedne s nama i popriča. Dobili smo VIP mjesta od našeg Ognjena, koji je bolestan odigrao fantastičnu utakmicu. Nije se pozdravio na kraju, pa šta? Momak je bio bolestan – poručila je Čolo.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.