SARAJEVO

Stjepan Kljuić: Bosne će biti, to zapamtite

Najlakše je otići, a vi, ako odete, prodajete svoju snagu - kazao je Kljuić

Kljuić na sinoćnjem predavanju

Avaz.ba

21.11.2018

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ svečanim programom i predavanjem obilježila je 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Mnogobrojnu publiku uvodnim recitalima i himnom pozdravili su Delila Bajrić i Elvedin Šabanović, stipendisti Fondacije. Prisutni su imali priliku pogledati i kratki film, sublimaciju tri prvoplasirana rada na videokonkursu “Snimi patriotizam“ koji je organizirala Fondacija.

Gost predavač tokom svečanog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine bio je Stjepan Kljuić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kljuić je zahvalio rukovodstvu Fondacije na pozivu. On je istakao kako mladi moraju poduzimati inicijative i boriti se za bolji ambijent.

Govoreći na temu “Perspektiva Bosne i Hercegovina na temeljima njene državnosti“, Kljuić je kazao kako su kroz BiH prošli različiti sistemi vladavina, ali da je ona ostala i opstala, a da su velika carstva propala.

- Bosna je Božiji dar i ovo što mi imamo je prava rijetkost. Važno je mladima pružiti priliku, posebno u operativnim poslovima. Vi mladi se morate i trebate boriti. Najlakše je otići. Vi, ako odete, prodajete svoju snagu. Imate tretman, ali nemate zadovoljstvo. Velika je stvar biti u svojoj domovini, a sasvim je drugo pitanje kako izmijeniti i promijeniti vlast. Život je jedan i ne možete ga ne dijeliti sa svojim sunarodnjacima. Na vama je da stvari okrenete nabolje. Bosne će biti, bez obzira na njene vanjske i unutrašnje neprijatelje, to zapamtite - kazao je Kljuić i pohvalio aktivnosti Fondacije.

- Niste svjesni koliko ova Fondacija znači za Bosnu i Hercegovinu. Ovakvih 50 fondacija bi trebalo da postoji. Založit ću se da se ova priča čuje što bolje - poručio je Kljuić.

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“, na kraju predavanja Kljuiću je uručio poklon, ručni rad stipendista Fondacije kao znak zahvalnosti za održano predavanje i druženje sa stipendistima i prijateljima Fondacije te prisutnima čestitao 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.