ALARMANTNO

Lukić je na putu, čekamo šta će nam reći Operativni štab

Zbog enormnog zagađenja zraka u Sarajevu, posebno su uznemireni roditelji, koji su jutros morali svoju djecu poslati u školu

Kazazović: Pokušat ću nazvati ministra. Avaz

Piše: Fu. M.

3.12.2018

Zbog enormnog zagađenja zraka u Sarajevu, posebno su uznemireni roditelji koji su jutros morali svoju djecu poslati u školu. Svi čekaju da vide hoće li Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS donijeti odluku o prekidu nastave dok zagađenje ne prođe, da djeca ne bi od kuće do škole udisala otrovne čestice.  

Kontaktirali smo ministra za obrazovanje Elvira Kazazovića da bi nam kazao razmišljaju li u Ministarstvu o prekidu nastave ili eventualno o skraćenju časova. Međutim, Kazazović nam nije mogao odgovoriti, kazavši da čekaju šta će reći Operativni štab Vlade KS.

- Da bismo skratili nastavu ili je prekinuli, treba nam sugerirati Operativni štab Vlade Kantona Sarajevo. Mi na svoju ruku ne možemo ništa uraditi. Oni su ti koji nam daju sugestiju šta trebamo raditi. Mediji prenose različite vijesti. Kažu da smo najzagađeniji grad, pa da nismo, ne znam ni ja više. Pokušat ću nazvati i ministra Čedomira Lukića, koji je trenutno na putu, pa da vidimo šta da radimo – kazao nam je Kazazović.

Inače, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomir Lukić obnaša funkciju predsjednika Operativnog štaba Vlade Kantona Sarajevo. Osim njega, stručno tijelo čine i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo, Hidrometerološkog zavoda Federacije BiH te stručnjaci iz oblasti zaštite zraka.

Da bi Operativni štab donio bilo kakvu odluku, sjednicu treba sazvati upravo Lukić, koji se trenutno nalazi van BiH, a niko u Vladi ne zna kad će se vratiti. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.