SARAJEVO Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije

Tokom razgovora konstatirana je generalno dobra bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, ali i da u odnosima dviju susjednih država ima otvorenih pitanja, čijem je rješavanju potrebno pristupiti

Fena
04.12.2018 16:59

S današnjeg susreta Đorđevića i Džaferovića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije Aleksandra Đorđevića.

Tokom razgovora konstatirana je generalno dobra bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, ali i da u odnosima dviju susjednih država ima otvorenih pitanja, čijem je rješavanju potrebno pristupiti.

Član Predsjedništva BiH Džaferović istakao je da su dobri odnosi susjednih država od ključnog značaja za stabilnost u regiji. Naglasio je da Bosna i Hercegovina želi imati saradnju i graditi dobre odnose sa svim susjednim zemljama, te da ta saradnja treba biti u duhu dobrosusjedskih odnosa, međusobnog uvažavanja, reciprociteta i u skladu s međunarodnim pravom.

Džaferović je izrazio očekivanja da će zajedničko opredjeljenje Bosne i Hercegovine i Republike Srbije za pristup Evropskoj uniji doprinijeti dodatnom unapređenju odnosa.

Džaferović je zahvalio Đorđeviću na čestitkama povodom izbora u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

NA VRH