SAOPĆENJE NATO put nema alternativu

Radončić: Aktiviranje MAP-a je historijska šansa za BiH

Ovo je veliki iskorak naše zemlje i građana koji su strateški zainteresirani za ispunjavanje standarda i buduće članstvo u Sjevernoatlantskom savezu

Press centar SBB-a
05.12.2018 15:34

Radončić: Snažno koračamo ka punopravnom članstvu

Foto: Arhiv

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić pozdravio je odluku ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a u Briselu, koji su dali saglasnost za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP). 

Radončić ocjenjuje da NATO put nema alternativu. Stoga, Bosna i Hercegovina treba iskazati veliku zahvalnost NATO saveznicima koji su nakon dugo vremena ipak prepoznali iskrena nastojanja da se ide ka NATO integracijama. Ovo je veliki iskorak naše zemlje i građana koji su strateški zainteresirani za ispunjavanje standarda i buduće članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

SBB poziva sve političke partnere u BiH da snažno koračamo ka punopravnom članstvu i zajednički iskoristimo historijsku šansu za BiH. 

Također, SBB ističe značaj postavljenih uvjeta na putu ka NATO-u koji se tiču oblasti sigurnosti te stavljanje pod parlamentarni nadzor obavještajne službe i neophodnost njene hitne reforme, o čemu smo već duže vrijeme informirali javnost i međunarodnu zajednicu. 

NA VRH