REAKCIJE

Radmanović: Okosnicu Vijeća ministara činit će SNSD, HDZ i SDA

Rad Parlamenta BiH u ovom sazivu bit će turbulentan, ali to ne znači da će biti razlika oko nekih ključnih pitanja i da neće biti moguće postići dogovor

Radmanović: Odluka NATO-a o MAP-u nam je sada nepotrebna. Avaz.ba

Avaz.ba

6.12.2018

Nebojša Radmanović je danas u Sarajevu izjavio novinarima da će okosnicu Vijeća ministara BiH činiti stranke iz kojih su izabrani članovi Kolegija Predstavničkog doma - SNSD, SDA i HDZ BiH.

On smatra, da u odnosu na prethodne mandate, ove godine je vrlo rano formiran Kolegij Predstavničkog doma.

- Prirodno je, kad se izabere Kolegij, da je to najava nove većine iz koje će se formirati Vijeće ministara i nadam se da će se to desiti vrlo brzo - kazao je Radmanović, koji je izabran za drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Radmanović naglašava da će predsjedavajući Vijeća ministara BiH svakako biti iz reda srpskog naroda, "jer to je jedan normalan redoslijed i oko toga niko ništa ne spori".

- Mogu danas reći da će biti iz SNSD-a, a hoće li to biti Zoran Tegeltija, znat će se uskoro, kad Predsjedništvo završi svoj dio posla - dodaje Radmanović.

Rad Parlamenta BiH u naredne četiri godine, smatra, bit će turbulentan, ali to ne znači da će biti razlika oko nekih ključnih pitanja i da neće biti moguće postići dogovor.

- Ako većina bude ovakva kao što je danas, ona ništa nije neobična za BiH, ona može funkcionirati, zavisi od toga da ćemo se dogovarati - naglašava Radmanović.

Odluku NATO-a da BiH ponudi Akcijski plan za članstvo (MAP) ocijenio je pogrešnom.

- NATO, koji dobro vodi računa kakvo je političko stanje u kojoj zemlji, kakvi su odnosi i kako mogu prolaziti njihovi prijedlozi, u ovom dosta turbulentnom vremenu odlično zna da ga jedan entitet prihvata, a drugi ne prihvata i da to može izazvati razne probleme. Nije nam to trebalo baš u ovom momentu - poručio je Radmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.