ZENICA

A-SDA, uz SDP i NB, u utrci za mjesto premijera

Na sastanku se razgovaralo o resorima, ministarskim te premijerskoj poziciji

Zenica: Novi sastanak Građanskog bloka. D. Pa.

D. PAŠALIĆ

6.12.2018

U Zenici je danas održan novi sastanak Građanskog bloka, na kojem je dogovoreno da za sedam dana ponovo sjednu svi za sto i podijele resore, ministarstva i premijersko mjesto.

Podrška ljudima 

Posebno je interesantno, što su se tri zastupnika iz drugih stranaka, a koji su osvojili mandat u Kantonalnoj skupštini, stavili na raspolaganje Kantonalnom odboru (KO) Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA).

Ove informacije potvrdio nam je i Ramo Isak, predsjednik KO A-SDA ZDK, koji kaže da mu imponira što je konačno na vidjelu podrška ljudima, a ne strankama i opcijama.

- Tačno je da ćemo dobiti podršku mene kao kandidata za Dom naroda. Radi se o zastupnicima i jedne i druge strane, odnosno, onih koji čine većinu u Skupštini ZDK (Građanski blok, op.a), ali i onih koji to nisu, a koji su, očigledno, prepoznali moj kvalitet i hvala im na tome - kaže Isak.

Na upit koji su to zastupnici pružili podršku, Isak nije želio konkretizirati iz kojih stranaka stiže podrška, odnosno koji su to zastupnici Građanskog bloka, dok ne krije da bi mogao dobiti podršku pojedinih zastupnika SDA.

Obzirom na novonastalu situaciju, A-SDA sada ima podršku još tri zastupnika drugih stranaka, pored dva mandata koja su osvojili Ramo Isak i Amra Jupić, zbog čega bi i oni mogli ponuditi kandidata za premijera ZDK.

Za sada se špekuliralo da to mjesto pripada SDP-u, koji ima šest zastupnika u Skupštini ZDK, ili pak Nezavisnom bloku, koji ima pet zastupnika, i već je ponudio Amru Mehmedić na mjesto premijerke.

Velike šanse

Podrškom tri zastupnika iz drugih stranaka koja je došla A-SDA, ova stranka, također, ima velike šanse i u utrci je za premijersko mjesto, koje bi, navodno, moglo pripasti upravo Isaku.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.