SARAJEVO

Vigemark na prezentaciji internet-portala za organizacije civilnog društva

eKonsultacije kreirana u okviru projekta "Jačanje kapaciteta vladinih institucija za učešće u političkom dijalogu s civilnim društvom”

Vigemark: Bit će predstavljen i eRegistar udruženja i fondacija. Arhiv

Avaz.ba

13.12.2018

Lars-Gunar Vigemark (Gunnar Wigemark), šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, održat će uvodni govor na prezentaciji internet-portala eKonsultacije za predstavnike organizacija civilnog društva u BiH. 

Prezentacija će biti održana sutra u Parlamentarnoj skupštini BiH. 

Internet-stranica eKonsultacije je kreirana u okviru projekta "Jačanje kapaciteta vladinih institucija za učešće u političkom dijalogu s civilnim društvom” (CBGI). Cilj je da se omogući pravovremeno informiranje i konsultiranje građana i predstavnika organizacija civilnog društva i da se tako olakša njihovo učešće u kreiranju javnih politika. Bit će predstavljen i eRegistar udruženja i fondacija. 

To su samo neki od rezultata projekta koji EU finansira s više od 570.000 eura, s ciljem jačanja civilnog društva u BiH i njihovog aktivnog učestvovanja u donošenju odluka u procesima EU integracija u BiH.

Prezentaciji će prisustvovati predstavnici organizacija civilnog društva u BiH, kao i predstavnici državnih institucija BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.