SAZNAJEMO Završen sastanak partnera

Pročitajte ko su novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo

Avaz.ba
13.12.2018 23:07

Nakon večerašnjeg sastanka

Foto: K. Ke

U centrali Naše stranke u Sarajevu, završen je sastanak delegacija stranaka šestorke (SDP, DF, Naša stranka, Naroda i pravda, SBB i NBL). "Avaz" vam ekskluzivno donosi spisak novih ministara u Vladi Kantona Sarajevo.

Iz SDP-a će tako Damir Filipović zauzeti mjesto ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, a Adnan Šteta preuzima ministarstvo saobraćaja, dok će Malik Garibija preuzeti ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Naša stranka, osim mjesta premijera Vlade KS koje će uzauzeti Edin Forto, dobiva još dva ministarstva i to ministarstvo pravde i uprave koje će voditi Lejla Brčić. Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture preuzet će Srđan Mandić.

Amela Sofić iz Demokratske fronte bit će nova ministrica zdravstva u KS.

Narod i pravda je koalicionim dogovorom dobila ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade na čijem čelu će biti Zineta Bogunić. Istovremeno, i ministarstvo privrede će voditi Haris Bašić, dok će Admir Katica preuzeti MUP KS, a Amel Kovačević preuzima poziciju ministra finansija.

Mirvad Kurić iz SBB-a ostaje ministar kulture i sporta u KS, dok će Ismir Jusko preuzeti ministarstvo za boračka pitanja KS.

Kako smo i najavili, NBL neće preuzeti ministarske pozicije, ali će podržati ovu Vladu i dobit će direktorske pozicije.

Za sutra je najavljena i pres-konferencija na kojoj će svi predloženi ministri biti i predstavljeni.

NA VRH