TUZLA U Centrali SDP-a

Počeli pregovori o ulasku PDA u vlast na području TK

E. Sk.
20.12.2018 14:05

Predstavnici stranaka na današnjem sastanku

Foto: A. Bajrić Blicko

U sjedištu Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije BiH u Tuzli u četvrtak u 13 sati započeo je sastanak lidera stranaka koje su dio tzv. Građanske koalicije, a koju sačinjavaju SDP, SBB, DF, Naša stranka i SBiH.  

Prvi na sastanak, koji je zakazao predsjednik KO SDP-a TK Enver Bijedić, stigao je lider SBB-a u TK Bahrudin Hadžiefendić, koji je prilikom ulaska na pregovore ponovio da je predložio ulazak PDA u koaliciju, ali da taj svoj prijedlog ničim nije uvjetovao.

Potom je na sastanak stigao Mirsad Čamdžić iz Regionalnog odbora Naše stranke, koji je obećao da će svoj komentar dati nakon sastanka, dok je, umjesto Zlatana Begića, predsjednika KO DF-a, na sastanak stigao njegov zamjenik Mahir Mešalić, novoizabrani zastupnik u Skupštini TK. 

Begić je, kako nam je rekao Mešalić, na sastanku u Sarajevu.

Posljednji je stigao Mirnes Gušić iz Stranke za BiH, nakon čega su vrata sale za sjednice bila zatvorena za javnost. Akteri sastanka su obećali da će svoje stavove iznijeti nakon održanih pregovora, a, podsjećanja radi, za sutra je zakazana sjednica Skupštine TK.

Tagovi

Tuzla PDA SDP
NA VRH