CENTAR

Vijećnici nisu usvojili budžet za 2019. godinu

Na ove riječi načelnika reagirali su mnogi vijećnici iz različitih političkih stranaka, te opovrgli da se radi o političkoj odluci

Sa sjednice OV Centar. D. Bašić

D. Bašić

21.12.2018

15.10

Nakon duže pauze i diskusije, budžet nije usvojen. Za je bilo 15 vijećnika, dok je 10 bilo protiv, a samo tri vijećnika su bila suzdržana. Budžet iznosi 48 miliona KM.

14.00

Na današnjoj redovnoj 31. sjednici Općinskog vijeća Centar, nakon duže pauze te raspravljanja, još se nije donijela odluka o usvajanju budžeta Općine Centar za 2019. godinu.

Načelnik Općine Nedžad Ajnadžić je kazao da budžet iznozi 48 miliona KM, te istakao da su planirani mnogobrojni novi projekti, ali i završavanje započetih.

- Moram istaknuti da donosite političke odluke, a ne racionalno. Ne podržavate budžet jer načelnik dolazi iz SDA. Budžet neću povući, a vi ga oborite i pojasnite zašto je tako. Kakav god budžet da sam ponudio, vi biste ga odbili. Sve je ovo na račun građana i investicija - kazao je Ajnadžić.

Na ove riječi načelnika reagirali su mnogi vijećnici iz različitih političkih stranaka, te opovrgli da se radi o političkoj odluci. Vijećnici iz SDP-a i Naše stranke su prije ovog glasanja izričito rekli da neće glasati za budžet.

S druge strane, Haris Mujanović, šef Kluba SBB-a, prije samog glasanja vijećnika je kazao da će glasati za budžet.

- Klub SBB-a, kao odgovorna stranka, neće kočiti prihvatanje budžeta. Glasat ćemo za budžet - kazao je Mujanović


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.