OŠTRE KRITIKE

Ajnadžić: Forto i Mandić lažu

Škola na Šipu je trebala biti završena prije dva mjeseca, a oni svoj nerad i nesnalaženje opet pokušavaju da peru preko mene

Nedžad Ajnadžić, Edin Forto i Srđan Mandić. Avaz

Piše: A. Saračević

25.10.2021

Nedžad Ajnadžić, bivši načelnik Općine Centar, oglasio se na svom Facebook profilu i uputio je oštre kritike sadašnjem načelniku, Srđanu Mandiću i premijeru Kantona Sarajevo, Edinu Forti u vezi škole na Šipu.


Rok završetka

Kako je naveo, oglasio se zbog novih neistina načelnika Mandića i njegovog stranačkog šefa, Edina Forte (Naša stranka).

- Škola na Šipu kasni, rok završetka je bio septembar 2021. godine. Nova škola, stari inventar! To je dostignuće. Kažu škola na Šipu je završena mnogo prije planiranog roka. Ukoliko pokažu ijedan papir gdje piše ili ijednu izjavu gdje sam rekao da je plan da se škola završi 2022. godine obećavam da ću se javno izviniti navedenoj gospodi.

Neće to nigdje naći jer naprosto lažu. Škola je trebala biti završena prije dva mjeseca, a oni svoj nerad i nesnalaženje opet pokušavaju da peru preko mene. O tome kad je škola trebala biti završena javnost može vidjeti na sljedećem linku, odnosno saopštenju od prošle godine. Dakle, ne govore ISTINU - istakao je Ajnadžić.

Ajnadžić se oglasio povodom na svom Facebook nalogu. Facebook

Vanjsko uređenje

On je postavio i pitanje načelniku i premijeru u vezi vanjskog uređenja. 

- Ugovor je potpisan prošle godine, a ništa nije urađeno. Ako bude dilema mogu objaviti i tekst ugovora sa firmom B..O d.o.o. Zbog indolentnosti ugrožen je i pristup osobama sa invaliditetom. Populizam vam neće još dugo pomagati u prikrivanju nerada. Načelniče, nabrojite projekte koje ste realizovali, a da nisu pokrenuti od prošle, kako vi volite reći, trome administracije. Trome administracije koja je završila preko 200 projekata. To je za vas neshvatljiv broj, ali vrijeme će pokazati - zakljućio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.