BOŽIĆ 2018.

Želimo da žive jaslice postanu tradicija

U izvedbi polaznika Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog pozorišta

Betlehemske jaslice u izvedbi polaznika Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog pozorišta oduševile su prisutne. D. Jurišić

D. J.

25.12.2018

Župnik Dominković: Dijeljenje radosti

U prisustvu nekoliko stotina građana, na platou ispred Crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije župe Crkvice u Zenici, u sklopu manifestacije “Božić u Zenici” tokom vikenda priređene su žive jaslice. Suorganizator ovogodišnje, po treći put organizirane manifestacije je zenički odbor Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”.

Betlehemske jaslice s likovima i životinjama prema evanđeoskim izvještajima i kršćanskoj tradiciji u izvedbi polaznika Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog pozorišta oduševile su prisutne.

- Želimo podijeliti radost s našim sugrađanima, ne samo katolicima, sa svima onima koji žele doći i doživjeti nešto čarobno, a Božić je upravo to. Velika nam je želja da ovo uprizorenje postane tradicija - rekao nam je župnik Anto Dominković.

U Zenici je održan i mali božićni sajam na otvorenom, na kojem su posjetioci mogli kušati kuhano vino, čaj i sitne delicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.