ČESTITKE

Komšić: U sljedećoj godini osnažiti vladavinu prava

Čestitao je danas građanima Bosne i Hercegovine Novu godinu, ocjenjujući da iza sebe ostavljamo tešku godinu, obilježenu brojnim tenzijama i prijeporima na širem društvenom planu

Komšić: Raduju ga pojedinačni uspjesi bh. građana. Arhiv

Fena

28.12.2018

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je danas građanima Bosne i Hercegovine Novu godinu, ocjenjujući da iza sebe ostavljamo tešku godinu, obilježenu brojnim tenzijama i prijeporima na širem društvenom planu. 

Ipak, napomenuo je da ga raduju pojedinačni uspjesi bh. građana, što, istaknuo je, pokazuje da ovo društvo posjeduje vitalnost.

Uprkos svemu, Komšić je kazao da BiH živi kroz njene građane, uspjehe njenih privrednika koji se bore s lošim poslovnim ambijentom, živi kroz njene sportiste, umjetnike, naučnike i kroz volju njenih građana da je čuvaju i brane.

U sljedećoj 2019. godini potrebno je, smatra Komšić, osnažiti vladavinu prava, posebno u segmentu zaštite temeljnih ljudskih prava, ojačati institucije države i svakom građaninu vratiti povjerenje u njih, da bi se osjećali sigurno te da bi se vratila nada u bolji život.

- Od njihove privrženosti i vjere u ovu državu zavisit će i njena budućnost. Ne zaboravimo i one koji su u ovim danima sami, potrebiti, željni građanske solidarnosti i tople ljudske riječi - napisao je Komšić u čestitki.

Građanima je poželio da sljedeća godina bude mnogo bolja od prethodne, izražavajući uvjerenje da će svi zajedno u sljedećoj godini uraditi više, i kao pojedinci i kao institucije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.