NOVA GODINA

U Srebrenici skromno i bez dočeka na otvorenom

Zbog uštede budžetskih sredstava, Općina Srebrenica prvi put nakon nekoliko godina večeras nije organizirala doček Nove godine na otvorenom

Veselo u restoranima i kafićima. S. Smajlović

S. Smajlović

31.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

S prvim mrakom okićene srebreničke ulice ostale su puste. Nakon što su kupili i posljednje potrepštine, građani su se pripremali za odlazak na doček Nove godine, a oni koji su se odlučili za topli dom ostali su u kućama da sa svojim najmilijim, komšijama i prijateljima dočekaju najluđu noć.

Zbog uštede budžetskih sredstava, Općina Srebrenica prvi put nakon nekoliko godina večeras nije organizirala doček Nove godine na otvorenom.

Oni koji su željeli Novu godinu dočekati u restoranima, nisu imali veliki izbor. Od desetak restorana u gradu organizirani doček upriličen je samo u dva restorana i tri kafića, koliko ih ima u gradu.

Najveselije je u restoranu Kulturnog centra, gdje su se okupili Srebreničani i dijaspora. 

Dijasporci su došli iz Austrije, Njemačke, Holandije, Belgije i drugih evropskih zemalja te su danas u popodnevnim satima kod Lovačkog doma, iznad samog grada, organizirali "čajanku", družili se, pjevali i igrali, a veselje je preneseno u restoran u centru grada i trajat će do ranih jutarnjih sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.