PROCESI

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju "Stanivuković"

Draško Stanivuković. Avaz

Avaz.ba

3.1.2019

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka oglasili su se saopćenjem o slučaju privođenja i ispitivanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, ističući šta mu se stavlja na teret.

- Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 02. januara 2019. godine, nakon obavljene kriminalističke obrade Policijske uprave Banja Luka, dostavljen je izvještaj protiv osumnjičenog Draška Stanivuković, rođenog 1993. godine iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nereda iz člana 358. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Osumnjičeni je u periodu od 27. do 30. decembra 2018. godine, na teritoriju Banje Luke učestvovao u grupi većeg broja ljudi, podstrekavao ozbiljnom prijetnjom na izvršenje nasilja zbog čega je došlo do ugrožavanje javnog reda i mira te ugrožavanja sigurnosti dva lica - navode iz Tužilaštva.

Stanivuković je sproveden 02. januara 2019. godine oko 18 sati radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Postupajući tužilac ga je ispitao na okolnosti počinjenog krivičnog djela.

Nakon ispitivanja, osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode jer nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Daljnji tok istrage nastavit će se u redovnoj proceduri, a u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.