BOSANSKA GRADIŠKA

Ispitan jedan od članova grupe "Pravda za Davida", sam se javio u policiju

Banjalučka policija pokrenula je jučer, u skladu s uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za Berićem, a 31. decembra i za Davorom Dragičevićem

Davor Dragičević: Nestao prije šest dana

Fena

5.1.2019

Vedran Berić, jedan od članova grupe "Pravda za Davida", ispitan je u Policijskoj upravi Bosanska Gradiška, potvrđeno je iz policije. 

Berić, koji je u posljednje vrijeme bio jedan od najbližih osoba Davora Dragičevića, javio se u policiju, gdje je ispitan.

Policija, kako su istakli, nastavlja rad na dokumentiranju počinjenih prekršaja i krivičnih djela.

Banjalučka policija pokrenula je jučer, u skladu sa uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za Berićem, a 31. decembra i za Davorom Dragičevićem te još nekoliko osoba, zbog sumnje na počinjena krivična djela i prekršaje nakon protesta 30. decembra u Banjoj Luci.

Te večeri policija je potisnula Davora Dragičevića i druge članove grupe "Pravda za Davida" s glavnog trga, prethodno ih upozorivši da se udalje jer nemaju dozvolu za okupljanje.

Dragičević se od tada nije javno oglasio, a iz policije i Tužilaštva utvrdili su da ih je kontaktirao njegov advokat radi predaje, što su oni odbili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.