REAKCIJE

Kozarić: Nemam veze s nostrifikacijom diploma

Sadašnji ambasador u Austriji negira da je nostrificirao diplome iz Novog Sada

Kozarić: Tražio provjeru navoda. Arhiv

S. D.

6.1.2019

Kemal Kozarić, ambasador BiH u Austriji i nekadašnji dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, reagirao je na navode da je on nostrificirao diplomu Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Podsjećamo, slučaj Mehmedagićeve diplome i njene nelegalnosti otkriven je kad je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), prema prijavi iz “BH Maca”, pokrenula istragu protiv Damira Šišića, pomoćnika direktora, u vezi sa sumnjivom diplomom. 

Istraga je otišla do Novog Sada i otkrila 22 sumnjive diplome iz ovog grada. Kozarić je za „Avaz“ kazao da je jučer tražio od Studentske službe Ekonomskog fakulteta u Sarajevu da provjere ove navode i da je dobio odgovor e-mailom, u kojem mu sadašnja dekanesa Jasmina Selimović tvrdi da u njegovo vrijeme nije bilo nostrifikacije nijedne diplome iz Novog Sada.

- Mi nismo nikad nostrificirali bilo koju diplomu iz Novog Sada, niti smo bilo kada u jednom danu 22 diplome nostrificirali, niti smo nostrificirali diplomu čovjeka koji se spominje – kaže Kozarić, dodajući da na Ekonomskom fakultetu nostrifikacije vrši nadležna komisija i taj izvještaj o dostavlja Vijeću fakulteta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.