VREMENSKA PROGNOZA

Osvanulo ledeno jutro u BiH, evo do kada će trajati polarna hladnoća

Jutarnja temperatura u Sarajevu oko -12, a dnevna oko 0 stepeni

H. B.

8.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Snježne padavine od prethodnih dana i niske temperature jutros su izazvale brojne probleme u saobraćaju širom BiH. U Sarajevu je osvanulo ledeno jutro, a ovakve temperature će se zadržati i narednih dana.

Jutarnje temperature od -12 do -6, u Posavini i Krajini do -3, na jugu od -3 do 1, a dnevne od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko -12, a dnevna oko 0 stepeni.

Sutra nas opet očekuje oblačno vrijeme sa snijegom. U Posavini i Krajini je moguća kiša. U Hercegovini s kišom i snijegom. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 2 do 6 stepeni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u četvrtak je opet oblačno. U većem dijelu naše zemlje očekuje se snijeg. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovine je moguća kiša. Jutarnje temperature od -7 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 2 do 6 stepeni.

U petak nas čeka pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini s kratkotrajnom kišom. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 1 do 5 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.