SARAJEVO

Vrače: Nema priključivanja SDA niti napuštanja stranke

Došli na poziv Asima Sarajlića da bi razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji

Eldin Vrače. S. Saletović

K. Kešmer

8.1.2019

U Centrali Stranke demokratske akcije (SDA) danas je održan sastanak delegacija Nezavisnog bloka (NB) i SDA, kojem su prisustvovali poslanici u Parlamentarnoj skupštini FBiH Elmedin Voloder, Eldin Vrače i Dženana Hodžić, kao predstavnici NB-a, s jedne, te Halid Genjac, Asim Sarajlić i Aljoša Čampara, kao predstavnici SDA, s druge strane. 

Nakon sastanka novinarima se obratio poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH Eldin Vrače, koji je istakao da su oni došli na poziv Asima Sarajlića da bi razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji, te je dodao da su trenutne aktivnosti oko formiranja vlasti na nivou Federacije traljave i da je to razlog što su se odazvali pozivu na sastanak.

- O tome hoće li biti partnerstva sa SDA, odlučit će viši organi unutar NB-a, ali mi smatramo da se trebamo osloboditi ideoloških okvira i početi raditi - kazao je Vrače.

Na pitanje novinara jesu li mogući istup odnosno napuštanje četiri federalna zastupnika Nezavisnog bloka i njihovo priključivanje Klubu poslanika SDA u Federalnom parlamentu, Vrače je kazao da nema govora o napuštanju stranke te je ponovio da će o koaliciji odlučivati viši organi stranke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.