REAKCIJE

General Salih Malkić: Brišite me sa spiska za "Medalju otpora"

General Salih Malkić. Avaz

Piše: E.Sk

24.1.2019

General Salih Malkić iz Živinica, nakon što je "Avaz" objavio spisak osoba koje bi uredbom Vlade FBiH bile nagrađene "Medaljom otpora", oglasio se na svom Facebook profilu i javno zatražio od predlagača da ga skinu sa spomenutog spiska.

- Pročitao sam spisak "Organizatora otpora" u "Dnevnom avazu" od 22. januara 2019. godine i u vezi s tim dajem sljedeće saopćenje: 

- Bio sam komandant Općinskog štaba Patriotske lige za općinu Živinice i član Regionalnog štaba PL za sjeveroistočnu Bosnu. Jedan sam od osnivača Patriotske lige za regiju Tuzla i općinu Živinice. Dužan sam upoznati javnost da do 22. januara 2019. godine nisam znao ko je definitivno na spisku "Organizatora otpora". Ovo sve navodim da bi se javno ogradio od objavljenog spiska. S punim pravom ističem da najbolje znam ko su najzaslužniji za organiziranje otpora na području Živinica, ali, nažalost, mnogi zaslužni nisu na ovom spisku. Zbog navedenog javno tražim da i mene skinu s ovog spiska - napisao je general Malkić.

Podsjetimo i ratni heroj Srebrenice Naser Orić za „Avaz“ je komentirao objavljeni spisak i onima koji su ga pravili poručio: „Sram vas bilo“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.