BIH

Srđan Šušnica, zbog prijetnji smrću, s porodicom napustio Banju Luku

Zaštitu će potražiti u nekoj drugoj zemlji

S. D.

7.2.2019

Srđan Šušnica, kulturolog, diplomirani pravnik i publicista, napustio je Banju Luku zbog učestalih prijetnji smrću, koje su upućivane njemu i njegovoj porodici.

Advokat Senad Pećanin potvrdio je za „Avaz“ da je Šušnjica napustio Banju Luku zbog prijetnji. Detalje o tome Pećanin, kaže, ne može iznositi iz sigurnosnih razloga svog klijenta. Ipak, Pećanin je potvrdio da je Šušnjica, između ostalog, dobio i prijetnju da će završiti kao ubijeni David Dragičević. 

- Srđan je s porodicom napustio Banju Luku. Dobivao je ozbiljne prijetnje, koje su se ponavljale već duže vrijeme. Prijavio je sve i policiji, ali ništa nije poduzeto. Odnosno, poduzeto je to da su ga suspendirali s radnog mjesta zbog, kako je dobio u obrazloženju disciplinske prijave,  narušavanja ugleda Republike Srpske – kazao je Pećanin. 

Pećanin je kazao i da je disciplinski postupak u predmetu protiv Šušnjice zakazan za 20. februar te da će ga on zastupati u tom procesu. Šušnjica je inače uposlenik Ureda za reviziju RS.

Posljednji politički progon i pritisak na Srđana Šušnicu započeo je nakon što su bh. mediji prenijeli njegov intervju "Kako se otresti velikosrpske mitomanije?", koji je dao portalu Remarker. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.