SARAJEVO

Halilović posjetio policajca ranjenog tokom obračuna s Gačićem

Avaz.ba

13.2.2019

Policijski komesar Mevludin Halilović je tokom prethodne noći sa saradnicima posjetio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) policijskog službenika koji je povrijeđen tokom akcije potrage za Edinom Gačićem, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nakon što se informirao o trenutnom zdravstvenom stanju i prognozama o nastavku liječenja povrijeđenog policajca, policijski komesar Halilović je u razgovoru sa policijskim službenikom zahvalio na iskazanoj ličnoj hrabrosti i poželio što brži oporavak i povratak svojoj porodici i svakodnevnim radnim obavezama.

Potom je policijski komesar posjetio Sektor za policijsku podršku Uprave policije i u kraćem razgovoru sa kolegama se osvrnuo na uspješno provedenu policijsku akciju, te pohvalio profesionalno i požrtvovano držanje policijskih službenika prilikom izvršavanja najsloženijih zadataka, a u cilju zaštite lične, imovinske i sigurnosti svih građana Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, potraga policije za serijskim ubicom Edinom Gačićem okončana je jučer. U razmjeni vatre sarajevski specijalci ubili su Gačića na području naselja Lepenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.