SVEČANOSTI Najličnosti u organizaciji TV emisije “U tuđoj avliji s Osmanom Džihom”

Dr. Ninković i Vavan bez premca

Čuvenom stručnjaku za rekonstruktivnu mikrohirurgiju i direktorici u kompaniji ”Kasperski Lab” priznanja dodijeljena u Minhenu

H. ČALIĆ

Dr. Ninković, Džiho i Vavan na dodjeli nagrada


Profesor dr. Milomir Ninković, Sarajlija koji je šef Klinike za rekonstruktivnu plastičnu hirurgiju na klinici “Bogenhauzen” u Minhenu, ne prestaje nizati priznanja za svoj rad. Najnovije je ono za najličnost godine u organizaciji TV emisije “U tuđoj avliji s Osmanom Džihom”, koje je dodijeljeno u Minhenu.

Za žensku najličnost godine izabrana je Ilijana Vavan, direktoricu jedne od najvažnijih i najvećih informatičkih kompanija ”Kaspersky Lab” za područje Evrope. Njoj je dodijeljeno priznanje za razvoj i menadžment informacionih tehnologija.

- Bilo je teško odabrati najbolje, jer je konkurencija bila velika - kaže Džiho.

Nakon što je dobio priznanje, dr. Ninković kratko je izjavio da ljudi budu i odu, iza njih ostaju samo njihova djela. - Onaj koji nešto pokrene, nešto što motiviše i educira druge, može reći da je uspio - rekao je dr. Ninković.

 Meho danas ide na novu operaciju

Doktor Ninković nedavno je operirao i Mehu Šabića, dječaka iz Gračanice nastradalog u požaru, koji je zbog hrabrosti prozvan Meho Beton. Meho se uspješno oporavlja i navikava se na život u specijalnom odijelu koje mora nositi neprekidno 24 sata. Kako saznajemo, odijelo ga nije spriječilo da ovih dana uživa i u sankanju. Danas hrabri Meho ponovo ide dr. Ninkoviću, na još jednu, ko zna koju operaciju.

  • Meho se navikava na život u specijalnom odijelu

    Meho se navikava na život u specijalnom odijelu


NA VRH

Podijeli članak na