INICIJATIVE

KO SDP-a TK: Damira Nikšića isključiti iz stranke

Piše: Avaz.ba

14.2.2019

Kantonalni odbor SDP-a TK zvanično je zatražio da se poslanik u Skupštini KS Damir Nikšić isključi iz ove stranke.

Kako je potvrđeno za Tuzlanski.ba, potez Kantonalnog odbora SDP-a TK uslijedio je nakon incidenta koji se dogodio na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu, a za vrijeme koje je Nikšić svojim partijskim kolegama iz Tuzle i Tuzlanskog kantona poručio da se “u Hitnoj vrate u ruralnu Tuzlu”.

Nakon ovog incidenta, ogromna prašina digla se u tuzlanskoj javnosti, a osude su stizale sa svih strana. Prvi su reagirali iz Jedinstvene organizacije boraca TK koji su početkom ove sedmice od Gradskog vijeća Tuzla, kao i svih ostalih gradskih i općinskih vlasti u Kantonu zatražili da se Nikšić proglasi nepoželjnom osobom.

- Ne možemo prijeći preko uvreda koje je iznio prema patriotima u TK. Tuzla i Tuzlanski kanton su otvoreni, ali je nedopustivo da Nikšić, koji je imao 22 godine 1992. i koji je pobjegao u Italiju, vrijeđa patriote Tuzle, Lukavca, Gradačca, Kalesije - rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK Faruk Šahović.

Podsjetimo, Nikšić je prošle subote, vidno uznemiren, stigao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a, na kojoj se razmatralo o tome hoće li partija u vlast ili opoziciju. Nikšić se nije slagao sa svojim partijskim kolegama iz TK koji su zagovarali ulazak u vlast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.