BIHAMK Stanje na putevima

Zbog niskih temperatura moguća poledica

Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju

Avaz.ba
18.02.2019 07:20

Foto: Ilustracija

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na 50 do 100 metara na putevima: Foča-Ustikolina - Goražde, Zenica - Lašva, Žepče - Maglaj, Srbljani - Bosanska Krupa, Velika Kladuša - Cazin, na širem području Kantona Sarajevo i u centralnim krajevima BiH. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim cestama, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik - Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik - Travnik - Donji Vakuf - Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Komentari

NA VRH