SARAJEVO

Šepić uputio izvinjenje svim glasačima

Mi ćemo insistirati na tome da Zastupnički dom PSBiH zauzme stav da bi se spriječio porast akciza i stope PDV-a, kazala Baručija

Nezavisni blok održao konferenciju za medije. M. Tabaković

Piše: D. B.

21.2.2019

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je kazao kako će stranka ostati u opoziciji. 

- Kao stranka ćemo ostati do kraja vjerni svojim idejama. Nismo stranka koja je u kampanji govorila jedno, a sad priča drugo. Pojedini naši izabrani zastupnici odustali su od ove ideje. Kao predsjednik stranke izvinjavam se biračima i glasačima ako smo iznevjerili ideje - kazao je Šepić.  

Aida Baručija, zastupnica Nezavisnog bloka u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zamolila je vlast da napokon počne s radom, a parlamentarce u državnom organu da podrže njen prijedlog koji je podnijela. Radi se o Prijedlogu izmjena Zakona o akcizama BiH kojim se novac od akciza raspoređuje na liječenje oboljelih, a prvenstveno liječenje djece.  

- Pozivam kolege da se izdignu iznad vlastitih interesa i počnu raditi za narod. Mi ćemo insistirati na tome da Zastupnički dom PSBiH zauzme stav da bi se spriječio porast akciza i stope PDV-a - kazala je Baručija.

Konferenciji za medije su prisustvovali i Amer Obradović, poslanik u Parlamentu FBiH, te Nijaz Kadrić, ministar privrede USK. Kadrić je kazao kako su oni u USK pozicija zajedno s još pet stranaka te da od samog početka imaju iste stavove na kojima je i nastala ova stranka. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.