INCIDENT Nije imao adekvatnu opremu

Dok je kupio smeće ispod mosta u Visokom, radnik završio u rijeci

Iako je Udruženje ''Eko-viking" ponudilo nadležnim službama ovog grada pomoć

Avaz.ba
27.02.2019 16:34

Radnik iz Visokog je zbog nestručnog čišćenja smeća ispod mosta upao u rijeku. 

Kako navodi portal Visoko.co.ba, Udruženje ''Eko-viking" ponudilo je nadležnim službama ovog grada pomoć osoba koje su stručne za uklanjanje ovog materijala, a nadležni su se odlučili na poprilično nekonvencionalan način pristupiti čišćenju. 

Tom prilikom ugroženi su životi radnika, a tek pukom srećom sve je prošlo bez posljedica, povreda ili čak ljudskih žrtava, iako je jedan radnik prilikom čišćenja pao u rijeku.

U saopćenju ovog udruženja navodi se da ispod mosta već dugo vremena stoji naplavljeni materijal od posljednjih poplava u februaru 2019. na kuli Tabhanskog mosta. 

- Nakon što smo u toku prošle sedmice dostavili nadležnim službama dopis o ovome i izrazili zainteresiranost da taj materijal uklonimo, pojavila se ekipa koja je to umjesto našeg udruženja odradila. Za nas ovo ne samo da znači ignoriranje našeg znanja i iskustva nego i zanemarivanje sigurnosti. U kojoj mjeri je sigurna aktivnost koju ovaj nepoznati čovjek obavlja na ovoj fotografiji - navodi se u saopćenju.

Ističu i da članovi imaju svu potrebnu opremu za sigurno spuštanje, osiguravanje i uklanjanje materijala, ali da su vlasti ipak odabrale ljude koji su se mogli povrijediti i čak izgubiti život u obavljanju ove aktivnosti. 

Tagovi

Visoko Problemi

Komentari

NA VRH