POLITIKA

Komšić i DF idu u formiranje vlasti sa SDA

Sjednica Predsjedništva DF-a na kojoj će biti dato zeleno svjetlo Komšiću bit će održana sutra u Sarajevu

Izetbegovi i Komšić: Konačna odluka. Arhiv

Avaz.ba

11.3.2019

Predsjedništvo Demokratske fronte sutra će zasjedati u Sarajevu, a, prema saznanjima pojedinih portala bliskih predsjedniku DF-a Željku Komšiću, najviši partijski vrh trebao bi se konačno izjasniti hoće li ova stranka naredne četiri godini biti dio vlasti ili dio opozicije. 

Kako tvrde, Predsjedništvo Demokratske fronte naložit će stranačkim čelnicima s Komšićem na čelu da otpočnu službene pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim nivoima, uz dvije neizbježne stranke - SNSD-om i HDZ-om.

U Demokratskoj fronti, prema navodima portala bliskih Komšiću, prevladava mišljenje kako je potrebno formirati širi probosanski blok političkih partija koji bi bio stabilan i dovoljno jak da nadvlada rastuće separatističke ambicije u BiH. 

Kičmu tog patriotskog fronta činili bi SDA i DF, pri čemu bi vrata ovog saveza bila otvorena i za druge stranke koje prihvate principe djelovanja patriotskog fronta.

Sudjelovanje DF-a u vlasti vjerovatno će označiti kraj Bh. bloka, tvrde ovi portali.

Sjednica Predsjedništva DF-a počinje u 12 sati, a nakon sjednice novinarima će se obratiti predsjednik DF-a Željko Komšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.