BRISEL

Doktor Almir Badnjević u upravi najveće evropske organizacije iz oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa

Već godinama u najljepšem svjetlu promovira ime BiH širom svijeta

Badnjević: Imenovan na dvogodišnji mandat. snl.ba

S.DEGIRMENDŽIĆ

12.3.2019


Najveća evropska organizacija iz oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa (EAMBES) je dobila novu upravu, a jedan od novoimenovanih pet članova je i Almir Badnjević, doktor nauka iz oblasti bioinženjeringa u Bosni i Hercegovini. Badnjević je u rukovodstvo ove organizacije imenovan za naredni dvogodišnji mandat , jučer u Briselu. 

 Ovo je još jedan u nizu uspjeha ovog bh. naučnika, koji je ranije proglašen i za vijećnika ove organizacije. Doktor Badnjević već godinama promovira ime BiH širom svijeta u najljepšem svjetlu i jedan je od onih mladih i uspješnih ljudi koji uprkos tome što njihovo znanje, rad i trud nisu uvijek prepoznati u domovini i gdje o brojnim važnim pitanjima odlučuju „podobni“ ,a ne sposobni , ne odustaje od svoje zemlje.

Član je i uprave Kliničkog inžinjeringa pri međunarodnoj organizaciji (IFMBE), gdje s još osam predstavnika iz svijeta definira sva pravila iz oblasti kliničkog inžinjeringa.

Doktor Badnjević inače predaje na Međunarodnom Burch Univerzitetu , Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te Univerzitetu Warwick u Velikoj Britaniji.

Na čelu je Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH i rukovodi jednom od najopremljenijih laboratorija za testiranje medicinske opreme u Evropi, “Verlab“. Ova laboratorija upravo ovih dana obilježit će uspješnih pet godina rada.  

.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.