BANJA LUKA

Atraktivna doktorica Maja Perišić tužit će sve koji pišu da laže

Dok su neki portali izbrisali tekstove o njoj, a jedan objavio izvinjenje čitaocima, Maja Perišić tvrdi da ništa o svom uspjehu nije slagala

Piše: G. DAKIĆ

12.3.2019

Maja Perišić - Avaz
Maja Perišić - Avaz
Maja Perišić - Avaz
Maja Perišić - Avaz
Maja Perišić - Avaz
+2

O mladoj Maji Perišić mediji od prošle godine pišu kao o 25-godišnjakinji koja uspješno krči put ka tituli najmlađeg doktora medicinskih nauka u historiji Bosne i Hercegovine. Priče o lijepoj i uspješnoj studentici Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci, u kojima je predstavljena kao asistentica na Katedri za anatomiju, pobrisane su s nekih od portala. 

Prosjek od 8,67

Portal Etrafika, uz tvrdnju da Maja Perišić nije govorila istinu o svom uspjehu, objavio je i izvinjenje čitaocima. Uredništvo tog portala navodi kako se ne može utvrditi da je Perišić najmlađi doktor u BiH niti da je radila kao asistent na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, a niti da je među najboljim studentima.

- Po objavljivanju teksta o Maji Perišić, javilo nam se više desetina studenata sa Medicinskog fakulteta, osoblja sa Medicinskog fakulteta, kao i kolega novinara s tvrdnjama da je priča maksimalno isfabricirana. Pronašli smo dokaze da je Perišić izmislila većinu stvari koje nam je rekla, a mi prenijeli u svom tekstu – tvrdi Etrafika.

Ovaj portal demantirao je i da Perišić u indeksu ima skoro sve desetke.

- Etrafika pronašla je na zvaničnom sajtu Univerziteta u Banjoj Luci rezultate konkursa za mjesto asistenta na koji je Perišić aplicirala. Bila je među najgore rangiranim kandidatima sa prosjekom od 8,67. Istu informaciju potvrdio je i Medicinski fakultet, koji je naveo da je Perišić šestogodišnji studij završila za sedam godina. Studijski program Medicina upisala je 2010., a završila je 2017. sa prosjekom od 8,67 - odgovoreno je na upit Etrafike.

Ordinacija u Zvorniku

S druge strane, Maja Perišić jučer je za “Avaz” ustvrdila kako ovi navodi nisu tačni te da će tužiti one koji su je predstavili kao lažova.

- Rekli su da nisam zaposlena na Medicinskom fakultetu. Bila sam zaposlena kao stručni saradnik na Anatomiji. Tako je i trebalo pisati u tekstu. Tako da ta priča nije istinita. Urednica nema pravo da kaže da nisam radila na Anatomiji. To je kleveta i laž - kazala je Maja Perišić.

Dodaje da je zaposlena u ordinaciji svog oca “Dr. Perišić” u Zvorniku, a specijalizaciju obavlja u Zavodu za medicinu rada i sporta u Banjoj Luci. Na Anatomiji je, kako kaže, bila stručni saradnik.

Inače, na njenom profilu na Facebooku, koji obiluje atraktivnim fotografijama, poput onih s ljetovanja na Sejšelima i u Dubaiju, Maja Perišić kao mjesto školovanja navodi Medicinski fakultet u Banjoj Luci, a mjesto prebivališta Banju Luku.


Nisam ni tvrdila da imam prosjek 10

- Nikad i nigdje nisam ni napisala da imam prosjek 10. Za odabir saradnika nije važan samo prosjek nego i ostale aktivnosti. Bila sam koordinator sekcije za prvu pomoć, vodila sam obuku studenata Medicinskog fakulteta, bila sam član Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta. Državni sam prvak tima za pružanje prve pomoći - kazala je Perišić.

Na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci jučer se nisu javljali na naše pozive kako bismo provjerili tačan status Maje Perišić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.