NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Očekujem doživotnu Karadžiću

Avaz.ba

19.3.2019

''Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog objavljuje reakciju Džefrija Najsa uoči presude ratnom zločincu te poručuje „Očekujem doživotnu za Karadžića“.

Razgovarali smo i s porodicama žrtava Fazilom Efendić, Salihom Osmanović i Minom Ibrahimović. Njihova očekivanja o presudi krvniku koji im je pobio cijele porodice su ista, doživotna robija, no, kažu da se ipak boje političkog utjecaja velikih sila na sam ishod presude. Za naš list govori i ratni komandant Srebrenice Naser Orić, koji jasno poručuje „Historija će pamtiti zločince“.

Donosimo nove podatke o broju oboljelih od morbila na području Kantona Sarajevo. Naši novinari došli su do šokantnog podatka o stanju bebe od nekoliko dana koja je smještena na Kliničkom centru.

Iz Gradačca donosimo šokantnu priču o svađi koja je kulminirala između supružnika Subašić. Otkrivaju nam detalje žestokog obračuna, ko je aktivirao bombu, ko je od njih zadobio povrede, zašto su se posvađali i razišli.

Ugledni novinar Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ osvrnuo se na proteste u Beogradu dajući cijeloj priči naslov „Vučić i zvijeri iz Dveri“. Pročitajte i šta je utvrdio vještak neuropsihijatar pred nastavak suđenja Boži Mihajloviću te je li mu omogućeno prisustvo u Sudu nakon što je završeno vještačenje njegovog zdravstvenog stanja.

Pratili smo sastanak bh. lidera koji su razgovarali o formiranju Vijeća ministara BiH, a saznajte jesu li ovaj put u Sarajevu postigli ikakav napredak, je li postignut dogovor te kakvi su stavovi čelnika SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Pratimo nastavak afere koja je u BiH podigla veliku prašinu, a nakon što je ministar sigurnosti Dragan Mektić iznio teške optužbe da je novinar Mato Đaković pomagao hrvatskim obavještajcima da naoružavaju islamiste u BiH. Šta je Đaković kazao u Tužilaštvu, otkrio je za „Avaz“.

Doznajte i ko je ponio laskavu titulu „Fudbalski vizionar“ kao „Ličnost dana“.

Nastavljamo pratiti i dešavanja na ulicama Beograda, gdje na stotine hiljada demonstranata protestira protiv predsjednika Aleksandra Vučića, kao i šta se desilo s uhapšenima tokom vikenda.

Još jedan skandal potresa Klinički centar. Ovaj put žrtve su djeca koja su stopostotni invalidi. Zašto im je onemogućeno pružanje usluga na Stomatološkom fakultetu, koliko ih je na čekanju, do kada i šta kaže dekan ove visokoškolske ustanove o novonastalim dešavanjima, saznajte u današnjem broju našeg lista.

Donosimo šokantne podatke o dugu Sarajlija za saobraćajne prekršaje, cifra je vrtoglava. Donosimo i reakciju ef. Nuhića nakon prijetnji koje je dobio na Facebook stranici.

U Cazinu je jučer bio krvavi obračun koji se desio u popodnevnim satima u kojem je ranjen zaštitar banke. Na stranama Crne hronike pročitajte i dramatične scene dešavanja u sarajevskom naselju Ilidža, muž ženi nožem nanio povrede, a za naš list detalje iz njihovog života otkrivaju komšije, dok snimci nadzornih kamera otkrivaju i nove tragove u istrazi za Vinkom Vilićem.

Na stranama „Sporta“ pročitajte šta poručuje selektor reprezentacije BiH, a šta kaže Gojak pred meč s Armenijom oči kvalifikacija za „Euro 2020“.

Na stranama Showbiza donosimo priču o uspjehu u svijeta modelinga Bosanke Melani Čolić, koja je prošetala revijom „Versace“, a lično ju je birala Donatela Versače. Iz njenog života donosimo još zanimljivih stvari.

U današnjem broju naći ćete aktuelni prilog „Automarket“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.