NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Pravi li RS svoje oružane snage

Piše: Avaz.ba

1.4.2019

Istraživali smo šta znači jučerašnja izjava ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da ovaj bh. entitet uvodi rezervni sastav policije. Čitajte šta o svemu kaže Denis Hadžović, direktor Centra za sigurnosne studije BiH.  

  U srebreničkim selima Budak i Potočari u tri dana dvaput se dogodilo nešto izuzetno rijetko - na svijet je došlo dvoje janjadi sa šest nogu. Šta o ovoj, sve češćoj pojavi kažu stručnjaci, ali i domaćini koji su ostali u čudu kad su vidjeli ovakvu janjad.  

Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su u pet kantona proveli zajedničku akciju kodnog naziva “Farmer”, u kojoj je uhapšeno osam osoba. Saznajte šta su prodavali uhapšeni.

Pročitajte i ko je naša ličnost dana.

Saznajemo da je Pravobranilaštvo BiH uložilo žalbu na odluku Suda BiH o izvršenju presude tog suda prema kojoj Ministarstvo odbrane BiH mora isporučiti hrvatskoj firmi „Scout“ oružje i municiju. Saznajte koja je vrijednost municije te ostale detalje ovog slučaja.

Na stranama Globusa donosimo vam prve rezultate jučerašnjih izbora u Turskoj. Pročitajte i šta se sve dešavalo na biračkim mjestima širom ove zemlje.

Bili smo i u Potočarima. Donosimo priču s obilježavanja 16. godišnjice prve dženaze u Memorijalnom centru.

Pratimo i dalje odlazak bh. radnika u treće zemlje.

Na stranama Mozaika donosimo priču o Damiru Čordiću iz Prijedora, kojem se od 24. marta gubi svaki trag.

Da je BiH zemlja puna apsurda, pokazuje i priča na 11. strani našeg lista. Saznajte šta se jednom Zeničaninu desilo nakon što nije platio kaznu od 30 KM iz 2015. godine.

Na stranama Crne hronike donosimo sve detalje jučerašnjeg požara koji je zahvatio sarajevsko brdo Hum.

Ekipa “Dnevnog avaza” bila je u noći sa subote na nedjelju s policijom iz Logavine. Nismo se stigli ni pozdraviti kako treba, a naši domaćini Asad Ćosić i Siniša Kovačević već su nam rekli da upadamo u vozilo. Šta smo to zabilježili s „crnim uniformama“, čitajte u današnjem broju „Avaza“.

Jet set posvećen je jednoj od najpopularnijih televizijskih serija - „Lud, zbunjen, normalan“. Dokle se stiglo sa snimanjem novih epizoda te šta gledaoci mogu očekivati u novom hit nastavku, čitajte danas.

Vikend iza nas donio je brojne sportske vijesti, kako s domaće tako i s inozemne scene. Izdvajamo razgovor s trenerom Sarajeva Husrefom Musemićem, a bavili smo se i Premijer ligom BiH te košarkaškom Ligom za prvaka BiH.

Saznajte i koje iskušenje uskoro očekuje bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „Bh. biznis“ te prilog „Sport“, u kojem izdvajamo ekskluzivni razgovor sa zvijezdom svjetskog profesionalnog boksa Tomom Švarcom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.