PROCESI

Burno u sudnici: Tužilac Mihajlović prijetio Diani Kajmaković

Tužilac Čampara potvrdio da nema novca u predmetu "Lutka"

Mihajlović i Kajmaković. Arhiv

M. AŠČIĆ

2.4.2019

U nastavku suđenja Boži Mihajloviću, suspendiranom i teško kompromitiranom državnom tužiocu u aferi "Nestali novac", jutros je došlo do pravih varnica između optuženog i svjedoka optužbe, tužiteljice Diane Kajmaković. 

Nervozni tužilac Mihajlović tokom svjedočenja tužiteljice napao je Kajmaković uz tvrdnju da nije tačno da njih dvoje nisu u zavadi, kazavši da su u "zavadi zbog predmeta Fahrudin Radončić". 

Mihajlović je galameći kazao da mu je Kajmaković jedne prilike na hodniku kazala ''da će ga zapamtiti", na što mu je tužiteljica odgovorila: "Kako Vas nije sramota? Šta to pričate?"

Na to je Mihajlović rekao: "Kako tebe nije sramota?" i počeo prijetiti prstom u njenom pravcu.

Iznenađena ovakvim ponašanjem svog donedavnog šefa, Kajmaković mu je kazala: "Nemojte mi prijetiti tim prstom", ali je on i dalje nastavio, zbog čega ga je sutkinja Amela Huskić upozorila da se kontrolira i smiri.

- Šta to radite? Kontrolirajte se malo, ne možete se tako ponašati. Nemojte praviti kino, ovo je sudnica - rekla je Huskić.

Na ovakvo ponašanje Mihajlovića Kajmaković je kazala: "Svaka Vam čast. Zahvaljujem Vam. To mi je hvala što smo Vam hiljadu puta pomagali i zvali ljekara kad Vam je bilo loše." 

Sutkinja Huskić upozorila je na kraju Mihajlovića da se mora kontrolirati i da više ne pravi nemir u sudnici.

- Morate se prestati ponašati na ovaj način jer ću Vas udaljiti iz sudnice. Svako suđenje pravite probleme. Ko god da je došao u sudnicu od svjedoka, s njim ste imali problem. Ovakvo ponašanje više neću tolerirati - rekla je Huskić.

Inače, danas je saslušan i drugi svjedok Tužilaštva, državni tužilac Dubravko Čampara. On je potvrdio da u dva predmeta koja je naslijedio od Mihajlovića nije pronađen novac. Riječ je o predmetima "Radomir Kujić" i "Lutka". Prema riječima Čampare, prilikom pregleda KDP-a Tužilaštva BiH pronađena je naredba da se novac pohrani u sef, ali je utvrđeno da ga sada nema.


Čampara: Oštećeni tražili povrat novca. Arhiv

Ovaj svjedok je kazao da su oštećeni u ovom predmetu tražili povrat novca, ali da im je rečeno da novca nema.

Misteriozni nestanci tokom saslušanja

Kajmaković je danas kazala da je potpisala 2010. godine naredbu u ime Mihajlovića da se pohrane oduzeti predmeti iz slučaja ''Varda Sadik'', noćni klub "Kiss". Ona je rekla da je u pravosuđu praksa da tužioci potpisuju naredbe jedni za druge, ali da je o tome obavijestila Mihajlovića.

No, ona je istakla da je Mihajlović često od tužilaca krio gdje se nalazi "i da je uvijek misteriozno nestajao'', čak i kada su saslušavani neki ključni svjedoci u predmetu ''Zijad Turković".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.