MRKONJIĆ-GRAD

Diploma dopisniku „Avaza“

Boško Grgić dobio diplomu za platinasti aforizam

Grgić s diplomom

M. A.

4.4.2019

U organizaciji „Kluba umjetničkih duša“ iz Mrkonjić-Grada 1. aprila u tom gradu održan je po 18. put festival humora i satire o temi „Ima li mene tamo!?...“. Prijavilo se 176 autora iz Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Crne Gore, koji su poslali 1.350 aforizama, 47 priča, 93 pjesme, 84 epigrama...

Osim lokalnih satiričara Živka Đuze, Marije Rožić, Đorđa Radića, Đure Stipanovića, Momčila Ćuse i Milana Trivunčića, nagrađeni su i Vladimir Vuković, Dinko Osmančević i Mile Lisica iz Banje Luke, Sarajlija Rešad Sultanović Sultan, Milan Obrenović iz Rogatice, Zoran Simić iz Foče i Radovan Berić iz Prijedora.

Veoma zapaženi bio je Boško Grgić, dopisnik „Dnevnog avaza“ iz Bosanske Gradiške, koji je dobio diplomu za platinasti aforizam (Među nama nema ništa - sve ste prigrabili sebi!), top 10 aforizama, najduhovitiju satiričnu pjesmu i najbolje epigrame.

Odmah nakon festivala svjetlo dana ugledao je i Zbornik najboljih radova, koji su svojim karikaturama oplemenili sarajevski umjetnik Rešad Sultanović Sultan i Goran Ćeličanin iz Varvarina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.