REAKCIJE Razgovarao za BHT

Dodik o Hadžihafizbegovićevom pismu: Nemam pojma ko je taj, šta hoće on...

Avaz.ba
04.04.2019 10:02

Milorad Dodik i Emir Hadžihafizbegović

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je za BHT, pritom se osvrnuvši na otvoreno pismo Emira Hadžihafizbegovića koje mu je uputio prije dva dana.

Dodik, zapravo, nije želio komentirati otvoreno pismo koje mu je, kao zaljubljeniku u košarku, uputio jedan od najvećih bosanskohercegovačkih glumaca i direktor Kamernog teatra 55, a u kojem od njega traži da procesuira Miću Kraljevića, aktuelnog načelnika općine Vlasenica iz SNSD-a, koji je na Sudu BiH optužen za ratne zločine nad Bošnjacima u Vlasenici tokom 1992. i 1993. godine, kada je ubijen i talentirani mladi košarkaš Edin Salaharević.

- Nemam pojma ko je taj. Ja sam mislio da je to neki hrvač. Ko je on? Šta ja imam s njim - kazao je Dodik o Hadžihafizbegoviću.

Na činjenice da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Kraljevića te da je prije nekoliko godina priznao učešće u otmici i pravosnažno osuđen, Dodik konstatira da je "odličan načelnik", kako radi dobro svoj posao, da ga je narod izabrao na neposrednim izborima, a, ako je za nešto kriv, neka odgovara.

- Šta na kraju ima taj glumac, ko je on? Šta on ima s tim - upitao je Dodik.

Komentari

NA VRH