REAKCIJE

Fahrudin Radončić za Avaz.ba: Zašto sam otišao u Mostar

Nakon prozivki pojedinih režimskih medija u vezi s njegovim odlaskom na Mostarski sajam

Radončić danas na Mostarskom sajmu: Najgora politička glupost je ići u samoizolaciju

Avaz.ba

9.4.2019

Nakon prozivki pojedinih režimskih medija u vezi s njegovim odlaskom na Mostarski sajam, na upit portala Avaz.ba odgovorio je Fahrudin Radončić, lider SBB-a i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

- Smatram da je svaki dio Bosne i Hercegovine neodvojivo vlasništvo i prostor i Bošnjaka. A najgora politička glupost je dozvoliti da se srpske i hrvatske elite sastaju samostalno na način da im Bošnjaci to omogućavaju svojim nedolascima i izbjegavanjem razgovora, susreta, komunikacije, razmjene ideja iz privrede i politike, na način samoizolacije.

Predsjednik Alija Izetbegović nikada nije dozvoljavao da se predstavnici Srba i Hrvata nalaze i razgovaraju o bosanskohercegovačkim i bošnjačkim pitanjima bez prisustva nas, Bošnjaka, i mislim da je to velika mudrost koju trebamo upamtiti.

Uostalom, velesajam je mali praznik privrednog razvoja jačanja privrednih veza, uspostavljanje osobnih odnosa s regionom i cijelom planetom, pa i Kinom, i ne vidim razlog zašto bi to trebalo bojkotirati.

Na kraju, tamo je bilo puno privrednika iz Sarajeva i drugih područja gdje većinski žive Bošnjaci i bili su vrlo sretni da ih je neko posjetio od bošnjačkih političara – izjavio je Radončić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.