ODLUKE

Čengić: Novog predsjednika SDP-a birat ćemo 26. maja

Do danas bio rok da organizacije izaberu svoje delegate i kandidate za Kongres

Irfan Čengić. Arhiv

Fena

12.4.2019

Unutarpartijski izbori za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH bit će održani 26. maja, a četiri člana su do sada izrazila želju da se kandidiraju za predsjednika. 

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić je kazao Feni da je jučer istekao rok da sakupe 1.000 potpisa.

- Prema našim informacijama i potpisima koji su pristigli do sada, najviše potpisa je sakupio aktuelni predsjednik koji ima više od 7.000. Iz mnogih općina još potpisi nisu došli - kazao je Čengić.

Dodao je da će, prema informacijama kojima trenutno raspolažu, prag od 1.000, nešto više od 1.000 potpisa, imati Edin Delić i Svetozar Pudarić, dok Mladen Ćavar u ovom trenutku nije prikupio dovoljan broj potpisa da bi bio kandidat.

- Nakon izbora, u junu će biti održan i Kongres SDP-a, na kojem će se birati novi Glavni odbor. Procedure su također završene. Do danas je bio rok da organizacije izaberu svoje delegate i kandidate za Kongres - naveo je Čengić, napomenuvši da će na Kongresu SDP-a BiH biti više od 800 delegata.

Istaknuo je da je SDP BiH jedina stranka u kojoj svi članovi biraju predsjednika.

- Podaci o broju prikupljenih potpisa za kandidature su za sada nezvanični, jer još poštom pristižu kandidature - kazao je Čengić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.